Ingrediente:
pentru ardei copti cu rosii:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata usturoiul si zdrobeste-l cu sare. Taie ardeii in jumatate si indeparteaza semintele. Aranjeaza ardeii intr-o tava de copt si umple-i cu usturoi zdrobit si rosii (aproximativ un catel de usturoi si sase rosii pe fiecare jumatate de ardei).
Adauga 1-2 linguri de ulei de masline pe fiecare jumatate de ardei si asezoneaza din belsug. Coace-i aproximativ o ora sau pana sunt moi si suculenti.
Mod de preparare pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii:
Decojeste ardeii copti si pune-i la blender. Asezoneaza dupa gust. Unge tonul cu ulei de floarea soarelui si asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti. Incalzeste o tigaia la foc puternic si prajeste tonul timp de cateva minute.
Se serveste friptura de ton cu sosul de ardei copti. Stropeste cu ulei de masline extravirgin si cu fasole verde. Reteta preluata de aici.
Poftă bună!
pentru ardei copti cu rosii:
- 7 ardei rosii
- 400g de rosii cherry
- sare de mare
- piper negru
- 200 ml de ulei de masline extravirgin
- 3 ardei rosii copti cu rosii (6 jumatati)(conform retetei de mai sus)
- 600 g de ton
- ulei de floarea soarelui
- sare de mare si piper negru
- ulei de masline extravirgin
- fasole verde
Mod de preparare:
Mod de preparare pentru ardei copti cu rosii:Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata usturoiul si zdrobeste-l cu sare. Taie ardeii in jumatate si indeparteaza semintele. Aranjeaza ardeii intr-o tava de copt si umple-i cu usturoi zdrobit si rosii (aproximativ un catel de usturoi si sase rosii pe fiecare jumatate de ardei).
Adauga 1-2 linguri de ulei de masline pe fiecare jumatate de ardei si asezoneaza din belsug. Coace-i aproximativ o ora sau pana sunt moi si suculenti.
Mod de preparare pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii:
Decojeste ardeii copti si pune-i la blender. Asezoneaza dupa gust. Unge tonul cu ulei de floarea soarelui si asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti. Incalzeste o tigaia la foc puternic si prajeste tonul timp de cateva minute.
Se serveste friptura de ton cu sosul de ardei copti. Stropeste cu ulei de masline extravirgin si cu fasole verde. Reteta preluata de aici.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu