Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, taie-le feliuţe şi pune-le într-o tigaie împreună cu sucul de mere. Lasă-le să fiarbă câteva minute, dă deoparte şi păstrează la cald.
Taie muşchiul în 4 părţi egale, bate-1 puţin, apoi presară sare şi piper, după gust. încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte carnea, toarnă vinul şi lasă să fiarbă câteva minute.
Taie bastonaşe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le într-o tigaie. Aşază bucăţile de carne pe farfurii încălzite în prealabil şi aranjează deasupra bastonaşele de foie gras.
Poftă bună!
- 1 muşchi file de viţel (700 g)
- 250 ml vin alb aromat
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
- 125 ml suc de mere
- 2-3 mere Golden
- 4 feliuţe de foie gras (ficat) de gâscă (a câte 50 g fiecare)
- câteva roşii cherry
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, taie-le feliuţe şi pune-le într-o tigaie împreună cu sucul de mere. Lasă-le să fiarbă câteva minute, dă deoparte şi păstrează la cald.
Taie muşchiul în 4 părţi egale, bate-1 puţin, apoi presară sare şi piper, după gust. încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte carnea, toarnă vinul şi lasă să fiarbă câteva minute.
Taie bastonaşe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le într-o tigaie. Aşază bucăţile de carne pe farfurii încălzite în prealabil şi aranjează deasupra bastonaşele de foie gras.
Decorează cu câteva feliuţe de măr, roşii cherry şi câteva frunzuliţe de pătrunjel. Pentru prăjirea ficatului foloseşte o tigaie din fontă, deoarece temperatura ridicată a acesteia, menţinută constant, favorizează topirea grăsimii excesive din bucăţile de foie gras.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu