vineri, 22 iulie 2011

Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras

O reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel.
Ingrediente:Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras
  • 1 muşchi file de viţel (700 g)
  • 250 ml vin alb aromat
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper
pentru sos şi garnitură:
  • 125 ml suc de mere
  • 2-3 mere Golden
  • 4 feliuţe de foie gras (ficat) de gâscă (a câte 50 g fiecare)
pentru decor:
  • câteva roşii cherry
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, taie-le feliuţe şi pune-le într-o ti­gaie împreună cu sucul de mere. Lasă-le să fiarbă câteva minute, dă deoparte şi păstrează la cald.
Taie muşchiul în 4 părţi egale, bate-1 puţin, apoi presară sare şi piper, după gust. încinge uleiul de măs­line într-o tigaie şi prăjeşte carnea, toarnă vinul şi lasă să fiarbă câteva minute.
Taie bastonaşe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le într-o tigaie. Aşază bucăţile de carne pe farfurii încălzite în prealabil şi aranjează deasupra bastonaşele de foie gras.
Decorează cu câteva feliuţe de măr, roşii cherry şi câte­va frunzuliţe de pătrunjel. Pentru prăjirea ficatului foloseşte o tigaie din fontă, de­oarece temperatura ridicată a acesteia, menţinută constant, favorizează topirea grăsimii excesive din bucăţile de foie gras.

Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu