vineri, 15 martie 2013

15 super alimente care ne ajuta sa slabim


 

Exista asa-zisele super-alimente, bogate in fibre, proteine si grasimi bune, care sunt extrem de sanatoase si aduc numeroase beneficii: previn dezvoltarea bolilor cronice, imbunatatesc vederea, ne mentin creierul in forma si ne ajuta chiar sa slabim. Urmatoarele alimente sunt indicate in curele de slabire, datorita puterilor lor miraculoase de ardere a grasimilor.

1. Fasolea neagra
O singura cana de fasole neagra contine nu mai putin de 15 grame de proteine si nu contine niciun gram de grasime saturata, care se regaseste din plin in sursele de proteine animale.

2. Ovazul
Ovazul este bogat in fibre sanatoase, care accelereaza metabolismul, astfel incat vom arde mai multe calorii pe intreg parcursul zilei.

3. Avocado
Chiar daca este bogat in grasimi, avocado este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, de care avem mare nevoie in alimentatia zilnica. Acesta contine grasimi monosaturate, care confera o senzatie de satietate de lunga durata. Acest fruct este de asemenea bogat in proteine si fibre.

4. Somonul
Somonul este o sursa excelenta de proteine si acizi grasi omega-3. Inlocuiti carnea rosie din alimentatie cu somonul si veti constata ca veti pierde rapid in greutate.

5. Afinele
Aceste fructe sunt cunoscute pentru proprietatile lor anti-imbatranire, insa sunt extrem de binevenite si in curele de slabire. O cana de afine contine doar 80 de calorii si va ofera 4 grame de fibre.

6. Brocoli
Fie ca este consumata cruda sau gatita, aceasta leguma aduce beneficii multiple organismului. Pe langa faptul ca o portie contine doar 30 de calorii, brocoli ajuta la prevenirea cancerului si lupta impotriva kilogramelor in plus.

7. Orezul brun
Orezul brun este bogat in fibre si este mult mai sanatos decat orezul alb, accelerand metabolisul si ajutand la arderea grasimilor. Fiind sarac in calorii, acest aliment ofera totusi o senzatie de satietate de lunga durata, fiind recomandat in curele de slabire.

8. Perele
O singura para contine 15% din doza zilnica recomandata de fibre. Un studiu a demonstrat faptul ca femeile care mananca 3 pere pe zi consuma mai putine calorii pe parcursul intregii zile. Nu renuntati la coaja deoarece acolo se ascund fibrele!

9. Vinul
Strugurii contin un antioxidand important numit resveratrol, care este de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si vitamina E la un loc. Studiile indica faptul ca persoanele care consuma vin in mod moderat au in general o talie mai subtire si mai putina grasime abdominala decat persoanele care consuma bauturi tari. Vinul accelereaza metabolismul.

10. Grepfrutul
O jumatate de grapfrut consumata zilnic inaintea meselor principale te ajuta sa slabesti doua kilograme pe luna, chiar daca iti schimbi in vreun alt fel dieta zilnica. Acest fruct minune ajuta la reducerea nivelului de insulina in sange, contribuind astfel la pierderea in greutate. Grepfrutul este sarac in calorii si este o sursa excelenta de proteine. Contine 90% apa, astfel incat ofera o senzatie de satietate.

11. Migdalele
Toate nucile contin grasimi sanatoase, insa migdalele chiar ne ajuta sa pierdem in greutate. Nu ar trebui sa lipseasca din dieta, insa portiile trebuie sa fie totusi mici.

12. Ceaiul verde
Este cunoscut faptul ca acest tip de ceai ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Cinci cani de ceai verde pe zi te ajuta sa slabesti de doua ori mai repede si sa scapi de grasimea nedorita din jurul abdomentului.

13. Lintea
Lintea este o alta sursa excelenta de fibre si proteine. O jumatate de cana de linte contine 3,4 grame de amidon rezistent, un carbohidrat sanatos care accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor.

14. Bananele
Bananele accelereaza de asemenea metabolismul si ofera o senzatie de satietate. Banana este o sursa importanta de amidon rezistent.

15. Cartofii
Chiar daca sunt bogati in carbohidrati, cartofii sunt de trei ori mai satiosi decat painea alba si contin amidon rezistent, care ajuta corpul sa arda mai multe calorii.














Un comentariu: