joi, 31 mai 2012

Salată cu parmezan şi prosciutto

O reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline.
Salată cu parmezan şi prosciuttoIngrediente:
  • câteva frunze de salată verde
  • 2 cas­traveţi
  • 3-4 roşii cherry
  • 75 g parmezan
  • 50 g prosciutto
  • 1 lingură cu unt
  • 2 fire de mărar
  • 3 felii de pâine
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de măsline

Mod de preparare:
Spală bine roşiile, castraveţii şi frunzele de salată. Lasă-le să se zvânte, aşază salata într-o farfurie mai adâncă sau într-un bol. Adaugă fâşii de prosciutto, parmezan şi roşiile j tăiate în sferturi şi castraveţii în felii.
Separat, freacă untul cu usturoiul zdrobit şi verdeaţa tocată cât mai fin. Unge feliile de pâine cu untul aromat, taie-leîn cubuleţe şi rumeneşte-leîn cuptor. Stropeşte salata cu ulei de măsline şi serveşte-o cu crutoanele de pâine. Pentru un plus de savoare, adaugâ-câţiva germeni de grâu.

Salată cu parmezan şi prosciutto

Salată cu parmezan şi prosciutto
Pofta buna!

Un comentariu: