Ingrediente:
Mod de preparare:
Topiţi untul la foc mic şi adăugaţi nectarul, zahărul şi cacaoa. Amestecaţi pentru omogenizare, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit.
Adăugaţi în compoziţie, pe rând, gălbenuşurile, amestecând bine după fiecare. Amestecaţi făina cu praful de copt, coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi adăugaţi acest amestec treptat în compoziţia cu gălbenuşuri.
Bateţi albuşurile spumă, turnaţi spuma peste compoziţia cu făină, amestecaţi prin răsturnare şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit, lăsaţi-l la răcit, apoi tăiati-l în două foi.
Amestecaţi frişca cu mascarpone. Puneţi un strat din acest amestec uniform peste o foaie de blat, aşezaţi peste aceasta caise tăiate în sferturi şi acoperiţi cu a doua foaie. Ornati prajitura deaspura cu frisca, frunze de menta si caise taiate in sferturi sau jumatati.
Poftă bună!
- 4 oua
- 250 g unt
- 450 faina
- 200 ml nectar de caise
- 300 g zahar
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 500 g caise
- 200 g mascarpone
- 300 ml frisca batuta din smantana
- frisca
- frunze de menta
- caise
Mod de preparare:
Topiţi untul la foc mic şi adăugaţi nectarul, zahărul şi cacaoa. Amestecaţi pentru omogenizare, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit.
Adăugaţi în compoziţie, pe rând, gălbenuşurile, amestecând bine după fiecare. Amestecaţi făina cu praful de copt, coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi adăugaţi acest amestec treptat în compoziţia cu gălbenuşuri.
Bateţi albuşurile spumă, turnaţi spuma peste compoziţia cu făină, amestecaţi prin răsturnare şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit, lăsaţi-l la răcit, apoi tăiati-l în două foi.
Amestecaţi frişca cu mascarpone. Puneţi un strat din acest amestec uniform peste o foaie de blat, aşezaţi peste aceasta caise tăiate în sferturi şi acoperiţi cu a doua foaie. Ornati prajitura deaspura cu frisca, frunze de menta si caise taiate in sferturi sau jumatati.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu