luni, 5 septembrie 2011

Chiftele in sos de iaurt

O reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline.
Ingrediente:Chiftele in sos de iaurt
  • 220 g bulgur instant
  • sare
  • 2 castraveţi
  • 1 legătură mentă
  • 500 g iaurt
  • 5 căţei de usturoi
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 le­gătură pătrunjel
  • 250 g carne de vită tocată
  • 2 linguri bulion
  • 1 linguriţă fulgi de ardei
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 1/2 linguriţă ienibahar măcinat
  • 1/2 linguriţă chimen mă­cinat
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Se fierbe bulgurul în apă cu sare. Se aşază într-o strecurătoare, se stoarce şi se lasă să se răcească. Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se golesc de seminţe. Se taie apoi felii subţiri. Se presa­ră cu 2 linguriţe de sare, se lasă 5 min., apoi se storc. Se spală şi se toacă menta.
Se amestecă împreună cu iaurtul şi 100 ml apă; se adaugă 3 căţei de usturoi pisaţi, sa­re şi piper. Se dă sosul la frigider. Se toa­că 2 căţei de usturoi şi ceapa. Se toacă pă­trunjelul. Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, pătrunjel, bulion,fulgi de ardei, piper, 1-1/2  linguriţă de sare, mirode­nii şi bulgur.
Cu mâinile umede, se mo­delează cca 16 biluţe din compoziţia de carne; se presează şi se înfig pe ţepuşe de lemn. Se ung cu ulei şi se prăjesc în tigaie 5 min. pe fiecare parte. Se servesc cu sos şi castraveţi. Alături se oferă lipie prăjită.

Chiftele in sos de iaurt

Chiftele in sos de iaurt
Pofta buna!


Vreti o asigurare,la cele mai mici preturi de pe piata,rapid si comod,din confortul locuintei sau al biroului dumneavoastra?Daca va intereseaza gasiti detalii AICI .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu