luni, 8 august 2011

Pui cu legume si busuioc

O reteta delicioasa de pui cu legume si busuioc din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, ulei si busuioc.
Ingrediente:Pui cu legume si busuioc
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii
  • 1 fir de praz
  • 3- 4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceaşcă de suc de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • busuioc

Mod de preparare:
Incinge uleiul şi pune carnea de pui (spălată şi tăiată cubuleţe) la prăjit până se rumeneşte. Intre timp, taie ceapa şi usturoiul mărunt, mor­covul şi prazul în rondele, iar ardeiul şi roşiile, în cubuleţe.
Când carnea e rumenită, adaugă ceapa, usturoiul şi prazul şi lasă 4-5 minute, apoi acoperă cu apă şi lasă să fiarbă. Adaugă apa când legumele s-au înmuiat, înain­te să devină călite. După vreo zece minute, adaugă ardeiul şi roşiile,
Completează cu apă (dacă e cazul) şi lasă să fiarbă la foc mic până ce sosul capătă o consistenţă mai groasă şi scade uşor.
Condimentează după gust (sare, piper şi bu­suioc), adaugă sucul de roşii, apoi lasă să fiarbă acoperit vreo zece minute. Serveşte cât e caldă, cu busuioc sau pătrunjel proaspăt.

Pui cu legume si busuioc

Pui cu legume si busuioc
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu