sâmbătă, 6 august 2011

Carpaccio de vită cu dovlecei

O reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb.
Ingrediente:Carpaccio de vită cu dovlecei
  • 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri)
  • 4 dovlecei mici (zucchini)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • câteva frunze de mentă
  • sare şi piper alb

Mod de preparare:
Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline. Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cu­ţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.
Intre timp, încălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute. Scurge dovleceii de apă (foto 2), aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 3 minute.
Lasă câteva minute preparatul să se odihnească, apoi serveşte-1 aromat cu frunze de mentă proaspătă.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu