Ingrediente:
Mod de preparare:
Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline. Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.
Intre timp, încălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute. Scurge dovleceii de apă (foto 2), aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 3 minute.
- 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri)
- 4 dovlecei mici (zucchini)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb sec
- câteva frunze de mentă
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline. Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.
Intre timp, încălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute. Scurge dovleceii de apă (foto 2), aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 3 minute.
Lasă câteva minute preparatul să se odihnească, apoi serveşte-1 aromat cu frunze de mentă proaspătă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu