Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune carnea la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când zeama rămâne limpede. Curăţă legumele, taie-le felii şi pune-le la fiert alături de carne. După ce a fiert aripa de curcan, îndepărtează pielea şi lasă în supă doar carnea tăiată bucăţi.
In timp ce ingredientele fierb, pregăteşte tăiţeii: amestecă oul cu puţină sare şi făină. Frământă până obţii un aluat moale, dar nu lipicios. Presară făină pe masă şi întinde aluatul cât mai subţire, până devine o foaie aproape transparentă.
Poftă bună!
- 1 aripă de curcan
- 2 morcovi
- 2 tije de ţelină apio
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 cană cu făină
Mod de preparare:
Pune carnea la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când zeama rămâne limpede. Curăţă legumele, taie-le felii şi pune-le la fiert alături de carne. După ce a fiert aripa de curcan, îndepărtează pielea şi lasă în supă doar carnea tăiată bucăţi.
In timp ce ingredientele fierb, pregăteşte tăiţeii: amestecă oul cu puţină sare şi făină. Frământă până obţii un aluat moale, dar nu lipicios. Presară făină pe masă şi întinde aluatul cât mai subţire, până devine o foaie aproape transparentă.
Peste foaia de tăiţei, presară puţină făină, ruleaz-o şi tai-o foarte subţire. Răsfiră tăiţeii şi pune-i laţjscat pentru câteva minute. înainte să-i adaugi în supă, scutu- ră-i bine de făină şi dă-i în câteva clocote.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu