joi, 8 septembrie 2011

Ciorbă de salată cu omletă

O reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare.


Ciorbă de salată cu omletăIngrediente                                                                                           :
  • 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 100 g costiţă afumată
  • 3 ouă
  • 1 l borş
  • 1 ceşcuţă orez
  • 2 linguri ulei
  • 2 l apă
  • 1 legătură leuştean
  • sare

Mod de preparare:
Alege salata frunză cu frunză şi spal-o sub jet de apă rece.  Las-o să se scurgă. Curăţă ceapa şi usturoiul, spală-le şi taie-le bucăţi de 1 cm. Alege şi spală orezul în 2-3 ape. Pune la fiert 2 l de apă într-o oală smălţuită. Când dă în clocot, pune ceapa, usturoiul şi orezul să fiarbă la foc potrivit 10 minute.
Taie costiţa felii subţiri şi rumeneşte-o fară grăsime într-o tigaie, apoi răstoarn-o în zeama care fierbe. Adaugă salata tăiată fâşii subţiri şi fierbe 10 minute, după care acreşte-o cu borşul fiert separat. Sărează, după gust, şi pune leuşteanul tocat fin.
Bate 3 ouă cu puţină apă rece, încinge uleiul şi prepară o omletă. Taie omleta bucăţi şi pune-le în oala cu borş. Serveşte-o cu pâine proaspătă sau crutoane.

Ciorbă de salată cu omletă
Pofta buna!


Vreti o asigurare,la cele mai mici preturi de pe piata,rapid si comod,din confortul locuintei sau al biroului dumneavoastra?Daca va intereseaza gasiti detalii AICI .
Iti recomand si Cardul Medical "MEDALIAT",un card care iti ofera reduceri substantiale pentru serviciile medicate.Detalii gasesti  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu