Salata cu oua de prepelita si piept de pui
Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie carnea fâşii groase, condimentează-le cu sare, piper şi cimbru şi prăjeşte-l pe grătar sau pe plită. Prăjeşte feliile de pâine, taie-le în cubuleţe. Taie carnea friptă cuburi, roşiile şi ouăle fierte în corăbioare.
Aşază frunzele de salată verde pe patru platouri (porţiile) şi pune deasupra, împărţite în mod egal, cubuleţe de ouă, roşii şi carne de pui.
Pofta buna!
- 10 ouă de prepeliţă fierte
- 1 piept de pui
- 4 felii toast prăjite
- 4 roşii
- sare
- piper
- cimbru
- 5-6 frunze de salată verde
- 250 ml iaurt
- 3-4 linguri cu ulei
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Taie carnea fâşii groase, condimentează-le cu sare, piper şi cimbru şi prăjeşte-l pe grătar sau pe plită. Prăjeşte feliile de pâine, taie-le în cubuleţe. Taie carnea friptă cuburi, roşiile şi ouăle fierte în corăbioare.
Aşază frunzele de salată verde pe patru platouri (porţiile) şi pune deasupra, împărţite în mod egal, cubuleţe de ouă, roşii şi carne de pui.
Sosul: bate iaurtul cu telul, adăugând treptat, puţin câte puţin, uleiul, ca la maioneză. Adaugă zeama de lămâie, sărează şi piperează după gust, apoi adaugă seminţele de susan. Toarnă sosul şi lasă zece minute la rece înainte de a le servi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu