duminică, 7 august 2011

Salata cu oua de prepelita si piept de pui

Salata cu oua de prepelita si piept de pui

O reteta de salata cu oua de prepelita si piept de pui din: oua de prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte de susan.
Ingrediente:Salata cu oua de prepelita si piept de pui
  • 10 ouă de prepeliţă fierte
  • 1 piept de pui
  • 4 felii toast prăjite
  • 4 roşii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5-6 frunze de salată verde
pentru sos:
  • 250 ml iaurt
  • 3-4 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • seminţe de susan

Mod de preparare:
Taie carnea fâşii groase, condimentează-le cu sare, piper şi cimbru şi pră­jeşte-l pe grătar sau pe plită. Prăjeşte feliile de pâine, taie-le în cubuleţe. Taie carnea friptă cu­buri, roşiile şi ouăle fier­te în corăbioare.
Aşază frunzele de salată verde pe patru platouri (porţiile) şi pune deasupra, îm­părţite în mod egal, cubuleţe de ouă, roşii şi carne de pui.
Sosul: bate iaurtul cu telul, adăugând treptat, puţin câte puţin, uleiul, ca la maioneză. Adaugă zeama de lămâie, sărează şi piperează după gust, apoi adaugă seminţele de susan. Toarnă sosul şi lasă zece minute la rece înainte de a le servi.

Salata cu oua de prepelita si piept de pui
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu