Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie ceapa rondele şi lasă câteva inele deoparte. Toacă restul de ceapă mărunt şi pune-o la călit împreună cu rondelele, la foc mic, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins şi cu foaia de dafin.
Ţine pe foc circa 20 de minute, amestecând continuu. Adaugă la sfârşit vinul alb, cuişoarele şi faina. Pune sare, după gust, şi lasă să scadă puţin. Ia tigaia de pe foc, scoate foaia de dafin, cuişoarele şi paseză totul în blender. Pune sosul din nou pe foc şi lasă-1 să se îngroaşe.
Unge cu ulei o altă tigaie şi încinge-o, apoi prăjeşte în ea, la foc mare, muşchiul de porc, tăiat în felii groase de circa 1,5 cm.
Poftă bună!
- 1 kg muşchi file de porc
- 50 ml rachiu de vin
- sare şi piper proaspăt râşnit
- 3 cepe roşii
- 1 foaie de dafin
- 2 cuişoare
- 1 pahar vin alb
- 1 lingură faină albă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Taie ceapa rondele şi lasă câteva inele deoparte. Toacă restul de ceapă mărunt şi pune-o la călit împreună cu rondelele, la foc mic, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins şi cu foaia de dafin.
Ţine pe foc circa 20 de minute, amestecând continuu. Adaugă la sfârşit vinul alb, cuişoarele şi faina. Pune sare, după gust, şi lasă să scadă puţin. Ia tigaia de pe foc, scoate foaia de dafin, cuişoarele şi paseză totul în blender. Pune sosul din nou pe foc şi lasă-1 să se îngroaşe.
Unge cu ulei o altă tigaie şi încinge-o, apoi prăjeşte în ea, la foc mare, muşchiul de porc, tăiat în felii groase de circa 1,5 cm.
Prăjeşte carnea câte 2 minute pe fiecare parte, stropeşte cu rachiu şi flambează. Pune sare şi piper, după gust, apoi ia tigaia de pe foc. Pune câteva linguriţe de sos în centrul platoului, aranjează deasupra feliile de carne, decorează cu pătrunjel, rondele de ceapă verde călite şi serveşte imediat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu