marți, 26 iulie 2011

Condimente si arome

Condimente si arome Condimentele nu numai că dau gust si aromă mâncării, dar contin si anumiti nutrienti foarte buni pentru sănătate.
Condimente precum usturoiul, piperul, nucşoara, rozmarinul, scorţişoara, curry, ghimbirul contribuie la reducerea presiunii arteriale, lată cum să le foloseşti pentru a prepara mâncăruri delicate:
Oregano – este ideal pentru supe, salate, legume şi carne.
Patrunjelul – se potri­veşte în salate, supe, preparate din legume, peş­te şi carne.
Cimbrul – dă aromă  salatelor, legumelor, peştelui şi cărnii.
Praful de chili – il poti adăuga în salate, preparate din legume şi carne.
Cuisoarele – se pun în supe, salate şi prepa­rate din legume.
Mararul – şi seminţele de mărar se folosesc la peşte, salate şi legume.
Mahiranul – este ex­celent în supe, salate, preparate din legume, car­ne de vită, peşte şi pui.
Nucsoara – e potrivită pentru legume, carne, gustări şi dulciuri.
Evită să consumi muştar, ketchup si sos de soia. Conţin multă sare şi chiar grăsimi, deci trebuie evitate!

Recomandarea zilei,"CUIBURI in SPANAC",o gasiti aici .
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu