Un desert rapid, sanatos si foarte delicios. Puteti experimenta, adaugand si fructe sau fulgi de ciocolata.
La acest tip de galuste cu branza procedam usor diferit fata de cele obisnuite.
Preparam intai un gris cu lapte mai gros. Il lasam sa se raceasca.
Amestecam grisul cu branza, ouale intregi si putina sare. Se mai pot pune coaja de lamaie si stafide.
Adaugati la grisul cu lapte branza de vaci si ouale si amestecati bine, pana obtineti o pasta.
Faceti galusti din aceasta mixtura.
Fierbeti galustile in apa sarata clocotita. Vor fierbe repede.
Rumenim putin pesmet fara grasime, sa se rumeneasca uniform. Apoi punem putin unt sau ulei.
Dupa ce au fiert, adica s-au ridicat la suprafata, presaram galustele cu pesmetul rumenit si punem deasupra smantana si unt.
Puteti sa nu le ornati cu pesmet si sa le serviti, in schimb, cu dulceata.
Pentru cei interesati,am initiat si o rubrica noua,cu retete pentru DIABETICI,pe care o gasiti aici Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu